footer

PROBITAS

Tehnology that you NEED

slider2

PROBITAS

Tehnology that you NEED

slider3

PROBITAS

Tehnology that you NEED

Solutii Data Center-e

Cablare structurata

Data center-ele sunt punctul critic al infrastructurii globale de comunicatii la nivel global. Din 2005, TIA (Telecommunications Industry Association) a publicat standardul TIA-942 care a adus in piata informatii clare despre proiectarea, implementarea si modul de functionare ale unui data center. La baza oricarui data center este infrastructura, iar aceasta trebuie sa respecte standardele in vigoare pentru a fi pe masura calitatii si fiabilitatii necesare unui data center. Infrastructura trebuie sa indeplineasca cerintele standardului pentru proiectarea camerelor, modul de cablare al cabinetelor si echipamentelor, de ierarhizare, de redundanta si de siguranta. Elementele care definesc un data center sunt: securitatea (fizica si informatica), spatii pentru stocarea informatiilor mari , asigurarea traficului la viteze mari, accesibilitatea datelor, organizarea infrastructurii de cablu (cupru sau fibra), recuperarea de date in caz de dezastru, performanta si viteza de comunicare. Data center-ele implementate de Probitas respecta standardele internationale

 

Sisteme de electroalimenare si surse neintreruptibile

Sistemele informatice sunt critice pentru domeniul de afaceri de astazi, data center-ele necesita o atentie deosebita din punct de vedere al alimentarii cu energie. Pentru o astfel de locatie, redundanta si calitatea energiei sunt mai presus de orice, este nevoie de alimentare din surse diferite de energie, alimentare de siguranta cu generatoare de energie si back-up prin surse neintreruptibile. Pentru a se ajunge la nivelul de uptime de 99.99 cerut de cele mai exigente standarde in domeniu, proiectarea si implementarea instalatiei de alimentare cu energie a data center-elor este critica.

 

Stingere incendiu cu gaze inerte

Alt sistem critic pentru astfel de locatii este cel de stingere a incendiilor. Instalatiile clasice cu stingere prin apa nu sunt compatibile cu echipamentele aflate intr-un data center. Din aceasta cauza, pentru aceste tip de locatii Probitas ofera sisteme de stingere a incendiului cu gaz. Acest tip de instalatii, proiectat si instalat corect, reactioneaza foarte rapid in cazul unui incendiu, pentru a limita pagubele la minim. Dupa declansarea instalatiei de stingere, care dureaza 10 secunde si aerisirea spatiului, activitatea in spatiul respectiv poate fi reluata. Instalatiile se dimensioneaza in functie de marimea spatiilor protejate.

 

Solutii de HVAC

O alta parte importanta a unui data center este climatizarea. Echipementele au nevoie de un climat bine controlat. Mentinerea unei temperaturi constante si a unui aer curat fac parte din cerintele necesare pentru un data center.

 

Securitate fizica

La toate sistemele de mai sus se adauga si sistemul de securitate fizica a locatiei. Un sistem complet de securitate pentru o astfel de locatie cuprinde: un sistem antiefractie, un sistem de control acces si unul de supravegere video. Acestea trei combinate vor crea un grad inalt de securitate obiectivului pentru a preveni incercari de sabotare interne sau externe. Probitas furnizeaza sisteme de securitate de calitate doesebita care se ridica la nivelul de calitate si fiabilitate necesar intr-un data center.