footer

PROBITAS

Tehnology that you NEED

slider2

PROBITAS

Tehnology that you NEED

slider3

PROBITAS

Tehnology that you NEED

Avertizare incendiu

Sisteme de detectie si avertizare la incendiu, CO si CH4

Acest tip de solutii cuprinde sisteme adresabile de detectie si avertizare la incendiu precum si sisteme conventionale. Centralele de incendiu modulare si expandabile, interconectabile prin retea, capabile sa creeze configuratii nelimitate, sisteme care variaza de la zeci de detectori la cateva mii. Solutiile oferite se integreaza cu celelalte sisteme uzuale din obiectivele supravegheate.

 

Sisteme de detectie si avertizare la incendiu conventionale

Detectoarele conventionale sunt device-uri on/off, atunci cand nu exista fum, ele nu reactioneaza. Daca detectoarele sesizeaza nivelul stabilit de fum sau caldura actioneaza alarma. Aceste tipuri de detectoare sunt conectate la un circuit cunoscut ca „zona” fiecare circuit fiind conectat la panoul de control. Daca un detector conventional intra in statusul de alarma, panoul de control va fi capabil sa identifice in care dintre zonele interconectate se afla detectorul, dar nu care dintre detectori a detectat fum sau caldura.

 

Sisteme de detectie si avertizare la incendiu adresabile (inteligente)

Sistemele inteligente de detectie si avertizare sau adresabile identifica fiecare senzor cu o anumita adresa. Centrala de incendiu comunica cu fiecare device care emite rapoarte despre nivelurile de caldura sau fum precum si cu modulele de comanda si control prin care sistemul interactioneaza cu restul cladirii. Centrala de incendiu si nu detectorul, ia decizia de a activa starea de alarma. Folosind un sistem inteligent de cartografiere si localizare a tuturor elementelor sistemului, incendiul detectat poate fi localizat cu exactitate.

 

Sisteme de detectie monoxid de carbon

Toate materialele bazate pe carbon produc un nivel detectabil de monoxid de carbon, scopul acestui tip de instalatii fiind sa detecteze, in stadiile incipiente, aceste emisii. Aceste niveluri pot fi monitorizate pentru a emite semnale de avertizare in functie de concentratia de gaz detectata. Detectorii de monoxid de carbon sunt detectori electronici, care atunci cand nivelul maxim de CO admis a fost depasit vor declansa alarma. Acesti detectori au o celula electrochimica care detecteaza CO insa nu si fumul sau alte produse ale combustiei.

 

Panoul modular Bosch de detectie a incendiilor

Ofera numeroase beneficii si inovatii in domeniul protectiei impotriva incendiilor prin reducerea costurilor, flexibilitate sporita si standarde superioare de fiabilitate.

 

Interfete integrabile ce reduc costurile:

  • Conectarea la Building Integration System (BIS), impreuna cu celelalte sisteme de securitate si siguranta ale cladirii, creste eficienta sistemului, maximizand impactul solutiei.
  • Conectarea centralelor in retea fara adaugarea modulelor suplimentare eficientizeaza investitiile

 

Structura modulara cu flexibilitate imbatabila

  • Sistemul poate fi extins pentru a raspunde oricaror nevoi specifice
  • Structura modulara permite instalare usoara, eficienta din punct de vedere al costului
  • Extinderea este facilitata de structura modulara folosindu-se maximal resursele existente
  • Timpii de nefunctionare ai centrale sunt eliminati: modulele de tip „hot swappable” se pot inlocui fara a deconecta centrala de la tensiune

 

Fiabilitate superioara

  • Conectarea cu sistemul de adresare si evacuare vocala permite o reactie mai buna la alarme si un control mai bun asupra traficului de persoane in situatiile de urgenta.
  • Usor de operat local prin ecranul LCD sau prin intermediul panoului de control la distanta.
  • Conforme cu ultimele Standarde Europene ca: EN54-2 A1 si EN54-4 A2.