10 idei şi inovaţii sofisticate pentru hotelul dumneavoastră.

05 mart. 10 idei şi inovaţii sofisticate pentru hotelul dumneavoastră.

10 idei şi inovaţii sofisticate pentru hotelul dumneavoastră.

 

Check-in mult mai rapid:

În schimbul Check-in-ului tradiţional, unele hoteluri oferă check-in printr-un ambasador de lobby cu ajutorul unui iPad special. Oaspeţii pot folosi, de asemenea un chioşc de la intrarea în hotel pentru alege o cameră, verifica posibilitatea unui upgrade sau pentru a obţine o cheie cu RFID. (un card cheie cu un chip în interior, astfel încât acesta nu se poate demagnetiza!)

În mod similar, Radisson face în prezent un experiment cu chioşcuri în patru locaţii pilot din USA. Oaspeţii pot practic face check-in-ul online cu 24 de ore înainte de momentul cazării, primesc un e-mail de confirmare cu un cod de bare pe care îl scanează în holul hotelului şi primesc cheia de la camera aleasă.  În cazul în care se doreşte cazarea şi camera nu este pregătită, se poate lăsa numărul de mobil, se ridică cheia şi clientul va primi un mesaj text atunci când este gata. În acest fel acesta nu este nevoit sa stea la coadă şi nici să aştepte în jurul recepţiei pentru a se caza.

Conectaţi-vă şi încărcaţi-vă gadget-urile:

Folosindu-se de ideea genială a celui care a pus prima dată o priză electrică la baza veiozei, în unele hoteluri, camerele dispun de un panel pe una dintre laturile patului cu o multitudine de mufe multimedia. Acesta are de obicei două prize electrice cu un adaptor pentru două intrări USB port, apoi HDMI, VGA, RCA şi S-Video, astfel încât puteţi vizualiza imagini de la un computer, cameră video sau orice alt dispozitiv prin televizorul din cameră. De asemenea, puteţi folosi şi canalul audio sau o conexiune iPod/iPhone. În cazul în care nu doriţi să folosiţi internetul wi-fi indiferent de motiv, există de asemenea şi un port de internet prin cablu.

Controlaţi şi comandaţi totul remote în cameră:

O caracteristică foarte ingenioasă a unui serviciu de IPTV este că puteţi utiliza aplicaţia gratuită a acestuia (disponibilă pentru Android şi iOS) în camerele de hotel şi cu aceasta, puteţi utiliza propriul telefon sau tabletă pentru a porni-opri televizorul, schimba canalul, naviga, cumpăra filme.

Alte hoteluri vă întâmpină când intraţi prima dată în camera dumneavoastră cu aprinderea automată a luminilor, tragerea tot automată a draperiilor, iar TV-ul porneşte şi afişează toate opţiunile de control. Ulterior, puteţi utiliza telecomanda specială — sau unul dintre ecranele tactile interactive din cameră pentru a opera TV-ul, luminile, aer-ul  condiţionat şi draperiile motorizate cam de oriunde din cameră. Sistemul poate avea şi posibilitatea de a “aranja” camera cu o singură atingere de buton, o serie de opţiuni putând fi presetate pentru a crea ambientul perfect în funcţie de starea de spirit a oaspetelui. Puteţi avea chiar şi o alarmă de trezire nu doar la un anumit moment al zilei, dar şi cu temperatura dorită, draperia trasă sau  nu, intensitatea luminii la ce nivel se doreşte şi chiar cu muzica preferată!

 

Fiţi propriul dumneavoastră Concierge:

O aplicaţie nou creată de Radisson sub denumirea de iConcierge App (lansată la începutul lunii aprilie pe Android şi iOS) permite oaspeţilor să acceseze o varietate largă de servicii, inclusiv capacitatea de a comanda room service, face o programare de SPA, se poate seta o alarmă pentru trezire,  comandarea ridicării bagajelor sau chemarea unui taxi.  Alte hoteluri au de asemenea aplicaţii personalizate şi încărcate pe iPad-urile din camerele puse la dispoziţie care permit vizualizarea opţiunilor în limbi diferite şi oferă oaspeţilor o şedere mai plăcută.

„Linişte şi pace”

Hotelurile care ştiu cât este de important să ofere pe lângă servicii de calitate oaspeţilor lor şi siguranţă, au investit în reţele de camere de securitate performante precum cele din gama Cisco oferite de Probitas. Echipa de securitate poate astfel monitoriza zonele publice de pe toată proprietatea fie de la staţia lor de bază sau de la dispozitivele lor mobile. Oricât de mare ar fi hotelul dumneavoastră, aşa este sub control!

Fi în permanenţă Online peste tot în hotel

Noţiunea de „Wi-Fi gratuit” este din ce în ce mai des întâlnită pe toată suprafaţa hotelului acolo unde proprietarii acestuia se respectă. Sensul de acoperire numai la bar este deja o noţiune depăşită, pe cale de dispariţie şi serviciul devine mai mult decât acoperirea cu Wi-Fi „doar pe acea canapea din colţ”. Hoteluri precum Hotel Internaţional Palas Iaşi au instalate chiar şi peste 60 de acces point-uri în perimetrul lor. Astfel încât să puteţi fi conectat cam de peste tot în hotel pe perioada sejurului dumneavoastră.  Hotspot-urile WiFi sunt ascunse ingenios, dar este acces din plin la internet chiar şi de la piscină.

Găsiţi totul mai uşor

Hoteluri precum Bellagio Las Vegas, are atât de multe hotspot-uri, şi aplicaţia lor este atât de folosită încât au făcut upgrade la versiunea doi, cu tot felul de noi opţiuni. Aceasta poate triangula locaţia dumneavoastră exactă în interiorul hotelului şi astfel vă va oferi pas cu pas instrucţiunile necesare pentru orice activitate sau distracție doriţi să alegeţi în cadrul cazinoului sau al hotelului.

Ecrane tactile pot fi folosite de asemenea în hoteluri mari, care cu ajutorul unor aplicaţii precum Google Maps vor permite găsirea mult mai facila a diverselor locaţii din oraşul în care vă aflaţi, a spaţiilor de întâlniri şi de distracţie.

 

Împrumută sau închiriază gadget-uri:

Dacă v-aţi uitat acasă articolele de toaletă, nu este o problemă, multe hoteluri oferă un kit. Dar ce zici dacă ai uitat un gadget preferat acasă? Hotelul în care v-aţi cazat poate compensa lipsa lui. Poţi avea sub formă de închiriere sau împrumut o tabletă, laptop, e-cititor de carduri, o video cameră, caşti, diverse cabluri sau încărcătoare ori alte „lifesaver-e” de care ai putea avea nevoie în sejurul tău. Cu toată plaja de dispozitive la discreţie ai putea chiar să ai mai puţin bagaj sau cel puţin un stres în minus.

Oferă  servicii în stil:

Un amestec perfect de plăcere şi practic oferă hoteluri care pun la dispoziţia oaspeţilor toalete cu scaune încălzite şi cu control al temperaturii şi care la apropierea cuiva se deschid  automat. Bideuri cu apă la temperatura perfectă uşor gazată şi  uscător cu aer cald, colace de toaletă cu auto-curăţare şi spray deodorant de aer pot fi doar unele dintre multe progrese tehnologice în unele hoteluri, dar cu siguranță o plăcere pentru marea majoritate a oaspeţilor.

Decolarea

Hotelurile de pe lângă aeroporturi sau gări, sau cele care au linie directă către un astfel de punct, pot avea un meniu special în televizorul din cameră unde să afişeze orarul decolărilor sau mersul trenurilor. Astfel, clienţii pot confirma itinerarul călătoriei lor sau calendarului de zbor. O opţiune deosebit de utilă, aşa că nu trebuie să plece din cameră mai repede decât trebuie.

 

Pentru a afla care dintre aceste tehnologii și inovații sunt disponibile pe piața din România, contactează echipa Probitas. Pentru a programa o discuție pe această temă cu un reprezentant puteți trimite un mail la contact@www.probitas.ro sau puteți cere telefonic informații unuia dintre specialiștii noștri sunând la numărul 0372.373.372.